Προστασία Κύριας Κατοικίας

Προστασία Κύριας Κατοικίας

Προστασία Κύριας Κατοικίας
Χρηματοοικονομικά

Από την 1η Ιανουαρίου 2015 δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ νόμος που να προστατεύει την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Εξαίρεση αποτελεί ο Ν.2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται κατάσχεση της κύριας κατοικίας για οφειλές από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, εφόσον:

  • το ύψος του χρέους δεν ξεπερνά τις 20.000€
  • δεν έχει εγγραφεί με τη συναίνεση του οφειλέτη προσημείωση ή υποθήκη υπέρ της τράπεζας στο ακίνητο.
  • ο οφειλέτης βρίσκεται σε αποδεδειγμένη αδυναμία εξυπηρέτησης της οφειλής. Σημαντική προϋπόθεση ωστόσο είναι να ασκηθεί ανακοπή. Αν δεν γίνει αυτό, η διαδικασία προχωράει κανονικά.

Προστασία κατοικίας με το Νόμο Κατσέλη (Ν.3869/10)

Εάν είστε υπερχρεωμένος οφειλέτης μπορείτε να προστατεύσετε την κύρια κατοικία σας με το να ενταχθείτε στο Ν.3869/2010 (Νόμος Κατσέλη). Αυτό γίνεται, είτε με την έκδοση προσωρινής διαταγής που ισχύει μέχρι το τελικό δικαστήριο, είτε με την έκδοση οριστικής απόφασης (εφόσον είναι θετική). Έτσι προστατεύετε την κύρια κατοικία σας και οι τράπεζες δεν μπορούν να στραφούν εναντίον σας, συνήθως υπό τον όρο καταβολής μηνιαίας δόσης.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά