Γιατί το Nutriscore μας αφορά όλους;

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Γιατί το Nutriscore μας αφορά όλους;

Nutriscore petition
Διατροφή

Ποιοι μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν τους ενδιαφέρει το βάρος τους; Όχι μόνο για λόγους αισθητικούς αλλά και για λόγους υγείας;

Ίσως ξέρετε ότι τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων στην Ε. Ένωση αλλά και παγκόσμια, έχει αυξηθεί δραματικά, ενώ η χώρα μας κατέχει βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, ιδιαίτερα στην παιδική παχυσαρκία!

Πού οφείλεται όμως αυτό το φαινόμενο; Τα αίτια είναι πολλά, αλλά σημαντικό ρόλο έχει ο τρόπος διατροφής μας. Εγκαταλείψαμε την παραδοσιακή μας διατροφή που μας προστάτευε από πολλές αρρώστιες και υιοθετήσαμε μια άλλη διατροφή που μας οδήγησε στην παχυσαρκία και στην αύξηση καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνων κλπ.

Θέλουμε να  ψωνίζουμε  τρόφιμα υγιεινά, με σκοπό την καλύτερη διατροφή μας. Όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να αξιολογήσουμε ένα τρόφιμο αν είναι υγιεινό ή όχι στα σούπερ μάρκετ από την ετικέτα του. Απαιτείται αρκετός χρόνος και, κυρίως γνώσεις που δεν έχουμε για να καταλάβουμε και να επιλέξουμε σωστά.

Το Nutriscore μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουν οι αγορές μας λίγο πιο εύκολες. Πώς;

Με μια απλή ματιά στη συσκευασία του προϊόντος, χωρίς να χρειάζεται να διαβάσουμε αναλυτικά τα συστατικά του.

Αν συμφωνείτε σ’ αυτά, τότε είστε ιδανικοί για την διάδοση του μηνύματός μας!

Υπογράψτε εδώ για να  υπάρχει  υποχρεωτικά στις συσκευασίες των τροφίμων όλης της Ευρώπης!

Τι είναι το Nutriscore;

Το Nutri-Score είναι μια διατροφική ετικέτα στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, η οποία  αποτυπώνει χρωματικά  την συνολική θρεπτική αξία των τροφίμων και ποτών. Βασίζεται σε μια κλίμακα 5 χρωμάτων και γραμμάτων (το Α είναι πράσινο για να αντιπροσωπεύει την καλύτερη διατροφική ποιότητα ενώ το Ε είναι σκούρο πορτοκαλί για να δείξει ότι είναι  χαμηλότερης διατροφικής ποιότητας).

Γιατί  θέλουμε το Nutriscore;
Το θέλουμε, επειδή…

  • Είναι η πιο εύκολα κατανοητή ετικέτα. Έρευνες εχουν δείξει πως το Nutriscore είναι αυτό που βοηθά τους καταναλωτές να συγκρίνουν την θρεπτική αξία των τροφίμων σε μια σειρά προϊόντων, πιο αποτελεσματικά και πιο  εύκολα.
  • Το καλάθι του καταναλωτή γίνεται υγιεινότερο. Έρευνα έχει δείξει ότι είναι η ετικέτα που βοηθά καλύτερα στην υγιεινότερη επιλογή  τροφίμων, - πράγμα που ισχύει ακόμα και στα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος τα μέλη των οποίων έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα
  • Παροτρύνει τους κατασκευαστές τροφίμων να βελτιώσουν τις συνταγές τους. Για να επιτύχουν καλύτερη  βαθμολογία, οι κατασκευαστές πρέπει να βελτιώσουν τη διατροφική ποιότητα των προϊόντων τους.
  • Βοηθά τους καταναλωτές να τρώνε μικρότερες μερίδες. Το Nutri-Score είναι η πιο αποτελεσματική επισήμανση στην μπροστινή όψη της συσκευασίας για να βοηθήσει  τους καταναλωτές να μειώσουν το μέγεθος των μερίδων τους όταν πρόκειται για λιγότερο υγιεινά προϊόντα.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο σχετικό αρχείο.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά