Έρευνα: Φθηνότερα αυτοκίνητα και λιγότεροι ρύποι

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Έρευνα: Φθηνότερα αυτοκίνητα και λιγότεροι ρύποι

Έρευνα: Φθηνότερα αυτοκίνητα και λιγότεροι ρύποι
Εκδηλώσεις

Ξέρετε ότι κάθε χρόνο, μέχρι το 2050 και για 35 συνεχή χρόνια, εμείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 3%; Ίσως ακούγεται άσχετο με σας και τα καθημερινά σας προβλήματα, αλλά στην ουσία δεν είναι καθόλου έτσι! Κι αυτό επειδή, για να πετύχουμε αυτή την πανευρωπαϊκή δέσμευση, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στα επιβατικά αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα πολύ πιο φθηνά αυτοκίνητα και καύσιμα μεταξύ 2020-2030.
Αυτό, μεταξύ άλλων, δείχνει μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC) της οποίας η ΕΚΠΟΙΖΩ είναι μέλος. Στόχος της, η διερεύνηση των επιπτώσεων που θα έχει σε μας τους καταναλωτές, η εξέλιξη των τεχνολογιών που επιδιώκουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και εξοικονόμηση καυσίμων,μεταξύ 2020-2030.

Τα κύρια ευρήματα της μελέτης αυτής είναι:

  • Υπάρχει μεγάλη τεχνολογική δυνατότητα βελτιώσεων και επομένως σημαντικής μείωσης του κόστους καυσίμων (βενζίνη-πετρέλαιο). Αν οδηγούμε ένα τέτοιο συμβατικό όχημα το 2025,συγκρίνοντας με το κόστος του 2015, θα έχουμε εξοικονόμηση 500€ τον πρώτο χρόνο, ενώ για τον υπόλοιπο χρόνο ζωής του αυτοκινήτου μας, αυτή ανέρχεται από 4.400-9.400€
  • Όλοι οι καταναλωτές θα ωφεληθούν από την χρήση πιο αποδοτικών αυτοκινήτων,ανεξάρτητα από την τιμή των καυσίμων, επειδή η κατανάλωση καυσίμων θα είναι μικρότερη.
  • Περισσότερο ωφελημένο θα είναι οι χρήστες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
  • Η τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με πολύ χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα είναι αξιοσημείωτα χαμηλότερη, με αποτέλεσμα, αυτά να είναι πολύ ανταγωνιστικά, αν όχι φθηνότερα από τα συμβατικά. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2024, η μέση ετήσια δαπάνη 4 χρόνων λειτουργίας, θα είναι ίδια με αυτήν  ενός συμβατικού αυτοκινήτου.
  • Οι δεσμευτικοί στόχοι μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,αποτελούν  σημαντικά κίνητρα για την ανάπτυξη των τεχνολογιών αποδοτικών καυσίμων. Η εμφάνιση στην αγορά των αποδοτικότερων ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων, δεν θα γίνει αυτόματα. Χρειάζεται η θέσπιση σαφών κανόνων και ρυθμίσεων που θα δώσουν κίνητρα και βεβαιότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Δείτε εδώ την πλήρη μελέτη στα αγγλικά

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά