Τι ξέρετε για τις κατασκευασμένες ειδήσεις ή fake news;

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Τι ξέρετε για τις κατασκευασμένες ειδήσεις ή fake news;

Τι ξέρετε για τις κατασκευασμένες ειδήσεις ή fake news;
Εκδηλώσεις

Αν παρακολουθούσατε την ημερίδα που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, με την στήριξη και της ΕΚΠΟΙΖΩ, στις 3 Μαϊου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα βλέπατε πώς και γιατί διάφορες ειδήσεις, είτε παραποιούνται είτε κατασκευάζονται εξ'αρχής για συγκεκριμένο σκοπό. Και όχι μόνο αυτό! θα ακούγατε περιστατικά του παρελθόντος που σήμερα δεν καταλαβαίνουμε πώς οι άνθρωποι της εποχής εκείνης τα πίστεψαν!
Ακόμα,  θα μαθαίνατε ποιές ενέργειες κάνει η Ε. Επιτροπή για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και τι εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί για την επαλήθευση των ειδήσεων που διαβάζουμε και μάλιστα από Έλληνες.

Στην δική μας εποχή,το πρόβλημα της κυκλοφορίας ψευδών ειδήσεων όχι μόνο εξακολουθεί, αλλά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λόγω της εκτεταμένης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τον βομβαρδισμό μας με τεράστιο αριθμό ασύνδετων πληροφοριών που δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε και να χρησιμοποιήσουμε. Επίσης, επειδή η ταχύτητα μετάδοσης των ψευδών ειδήσεων είναι πολλαπλάσια αυτής των αληθινών, απευθύνονται στο συναίσθημα και αποτελούνται από απλουστευμένα μηνύματα.

Έτσι, δημιουργείται ένας κλειστός κύκλος ατόμων με παρόμοιες πεποιθήσεις που δίνει την ψευδαίσθηση ότι όλη η κοινωνία συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις, αλλά στην ουσία εμποδίζει τον διάλογο, την δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, οι οποίοι μπορούν να οδηγηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιθυμεί ο κατασκευαστής των ειδήσεων. Πολύ πρόσφατα παραδείγματα, ο ρόλος των ψευδών ειδήσεων στο δημοψήφισμα για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε. Ένωση και στην εκλογή Τραμπ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι ειπώθηκε στην ημερίδα αυτή, δείτε εδώ
Αν θέλετε να δείτε τι έγραφαν οι αγγλικές εφημερίδες για την Ε.Ένωση και ποιά ήταν η πραγματική κατάσταση, δείτε εδώ
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ελληνικής έμπνευσης εφαρμογή επιβεβαίωσης των ειδήσεων, δείτε εδώ

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά