"Καθαροί" λογαριασμοί ενέργειας στην Ελλάδα- Προτάσεις επανασχεδιασμού

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

"Καθαροί" λογαριασμοί ενέργειας στην Ελλάδα- Προτάσεις επανασχεδιασμού

"Καθαροί" λογαριασμοί ενέργειας στην Ελλάδα- Προτάσεις επανασχεδιασμού
Νέα Δράση
Ενέργεια

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. σε συνεργασία με το INZEB και το ίδρυμα Heinrich Böll έχουν την ιδιαίτερα χαρά να ανακοινώσουν τη δημοσίευση πρόσφατης μελέτης με τίτλο: "Καθαροί" λογαριασμοί ενέργειας στην Ελλάδα”- Προτάσεις επανασχεδιασμού (μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ). Επίσης, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όσους και όσες συνέβαλλαν με εποικοδομητικά σχόλια και παρατηρήσεις στη συγγραφή της.

Κύριο μέλημα της εν λόγω μελέτης και ανάλυσης είναι η ενδυνάμωση των καταναλωτών στην αγορά της ενέργειας, ώστε οι ίδιοι να παίξουν ενεργό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της εν λόγω μελέτης είναι η ανάλυση της αγοράς ενέργειας, της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Εστιάζει δε ειδικότερα στη μορφή των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι θα πρέπει να συνάδουν με το ισχύον ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο και να είναι απλοί, κατανοητοί, φιλικοί, περιεκτικοί και διαφανείς.

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. έχει αναδείξει το πρόβλημα των πολύπλοκων, αδιαφανών, μη κατανοητών, όπως και άσχετων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, με δράσεις και παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και στις Αρχές. Οι φιλικά προς τον καταναλωτή λογαριασμοί ενέργειας αποτελούν βασικό εργαλείο για τους καταναλωτές, ενισχύουν τον ρόλο της ενέργειας ως κοινωνικό αγαθό και συνιστούν προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση.

Τέλος, στο πλαίσιο της μελέτης, σχεδιάστηκε και τίθεται στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων ένα πρότυπο καθαρού λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω συγκεκριμένων προτάσεων για πιο καθαρούς λογαριασμούς στην Ελλάδα (δείτε το προτεινόμενο υπόδειγμα λογαριασμού -παράρτημα).

Δείτε σχετικά και στην ιστοσελίδα μας για την 1η μελέτη: "Καθαροί" λογαριασμοί ενέργειας για όλους τους πολίτες στην Ε.Ε.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά