Εσύ τι περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχεις;

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Εσύ τι περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχεις;

περιβαλλοντικό αποτύπωμα, psl, lifestyle test
Νέα Δράση
Περιβάλλον

Έχεις αναρωτηθεί με ποιον τρόπο και σε τι βαθμό οι καθημερινές σου συνήθειες έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον; Γνωρίζεις ότι αυτός ο αντίκτυπος μπορεί να είναι μετρήσιμος;

Μέσω της νέας διαδικτυακής εφαρμογής Lifestyletest, έχεις τη δυνατότητα να μετρήσεις το προσωπικό σου περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να κατανοήσεις πώς επιδρά στο περιβάλλον ο τρόπος με τον οποίο ζεις, τρως, μετακινείσαι και καταναλώνεις και να σε εμπνεύσει να υιοθετήσεις έναν πιο βιώσιμο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Βάσει των αποτελεσμάτων του τεστ, η εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για αλλαγή των συνηθειών που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να επανέλθεις σε αυτή μετά από ένα διάστημα και να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου. Ουσιαστικά, μέσω του Lifestyletest, μπορείς να φτιάξεις το προσωπικό σου πλάνο επιλέγοντας δράσεις για έναν πιο αειφόρο τρόπο ζωής!  

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PSLifestyle, το οποίο φιλοδοξεί να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της ατομικής δράσης. Με την κλιματική αλλαγή να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και να αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας, η αναγκαιότητα αντιμετώπισής της σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι επιτακτική.

Κάνε κι εσύ το βήμα για έναν πιο πράσινο πλανήτη! 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 16 εταίροι από την Ευρώπη και στην Ελλάδα υποστηρίζεται από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά".

Μάθε περισσότερα για το έργο PS Lifestyle εδώ και ειδικότερα για την εφαρμογή εδώ.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101037342

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά