Το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει για να εμποδίσει νέο σκάνδαλο τύπου Volkswagen (Dieselgate)

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει για να εμποδίσει νέο σκάνδαλο τύπου Volkswagen (Dieselgate)

Το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει για να εμποδίσει νέο σκάνδαλο τύπου Volkswagen (Dieselgate)
Προϊόντα/Υπηρεσίες

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μόλις υιοθέτησε μέτρα-σταθμό για την παρεμπόδιση της δημιουργίας ενός ακόμα σκανδάλου Dieselgate στην Ευρώπη. Η ολομέλεια του Κοινοβουλίου προώθησε ένα σχέδιο νόμου με σκοπό την ενίσχυση του τωρινού συστήματος ελέγχου ελαττωματικών αυτοκινήτων.

Και όχι μόνο αυτό! Σε μία ξεχωριστή ψηφοφορία, οι Ευρωβουλευτές ζήτησαν την χρηματική αποζημίωση των καταναλωτών που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο της Φολκς Βάγκεν .

Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν τα παρακάτω μέτρα τα οποία υποστήριζε η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC) αλλά και η ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του, όπως:

  • Ισχυρότερο ο ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον έλεγχο των αυτοκινήτων και για την εξασφάλιση της ισότιμης εφαρμογής της νομοθεσίας από τα κράτη μέλη. Έλεγχοι σε ποσοστό τουλάχιστον 20% των νέων μοντέλων αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν, σε όλη την Ευρώπη.
  • Μεγαλύτερη διαφάνεια στα αποτελέσματα των ελέγχων, κάτι που θα σήμαινε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τα κράτη μέλη και τα σώματα ελέγχου θα γίνουν πιο υπεύθυνα.
  • Διαχωρισμό των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών και, των υπό την ιδιοκτησία τους, υπηρεσιών ελέγχου.
  • Αποζημίωση των καταναλωτών που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο VW- και ότι η ανάκληση δεν είναι ικανοποιητικός τρόπος αποκατάστασής τους.
  • Αξιοπιστία των αυτοκινητοβιομηχανιών σε περίπτωση που οι καταναλωτές εντοπίσουν κάποιο ελάττωμα ως αποτέλεσμα ασυμφωνίας.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλλει μία νομοθετική πρόταση για συλλογική αποζημίωση των καταναλωτών, με πανευρωπαϊκή ισχύ.
Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά