Αναγκαία όσο ΠΟΤΕ η μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Αναγκαία όσο ΠΟΤΕ η μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας

Αναγκαία όσο ΠΟΤΕ η μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας
Χρηματοοικονομικά

Επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων για την προστασία των οφειλετών λόγω  κορωνοϊού!

Η παγκόσμια υγειονομική κρίση, την οποία βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης,  αναμφισβήτητα έχει επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά όχι μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές. Η χώρα μας πριν καλά καλά βγει από την επώδυνη  οικονομική κρίση, που πλήττεται πλέον της δεκαετίας, βρίσκεται  σε ιδιαίτερα επαχθή κατάσταση, πολλά νοικοκυριά έχουν φτωχοποιηθεί ή κινδυνεύουν να φτωχοποιηρούν, με αποτέλεσμα  να κινδυνεύει να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή.

Παράλληλα εν μέσω κρίσης έχει περιοριστεί σημαντικά η προστασία της κύριας κατοικίας, την οποία προέβλεπε ο ν.3869/2010 (ν. Κατσέλη), το μοναδικό αξιόπιστο εργαλείο, το οποίο έδωσε διέξοδο και προοπτική σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Αντίθετα, η προστασία που παρέχει ο Ν.4605/2019 (ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας) είναι περιορισμένη και απευθύνεται σε πολύ λίγα νοικοκυριά, κάτι που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί.

Επιπροσθέτως, τα τελευταία έτη έχουν ήδη αρχίσει οι πλειστηριασμοί ακινήτων που αποτελούν κύριες κατοικίες, στα οποία περιλαμβάνονται και κατοικίες χαμηλής αξίας. Μάλιστα, οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας αυξάνονταν τους τελευταίους μήνες με γεωμετρική πρόοδο, μέχρι που ξέσπασε η πανδημία.

Δεδομένου ότι στις 30 Απριλίου, παύει και αυτή η περιορισμένη προστασία της κύριας κατοικίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ν.4605/2019 και ότι χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν κυριολεκτικά να μείνουν στο δρόμο.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών ‘Η Παρέμβαση” ζητούν  από την κυβέρνηση να  δεσμευτεί ΑΜΕΣΑ, ώστε: 

  • να παρατείνει την ισχύ του Ν.4605/2019 (πλατφόρμα για την προστασία της κύριας κατοικίας)  μέχρι τέλους του έτους.
  • να αναστείλει προσωρινά όλους τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.
  • να αναστείλει την πληρωμή των δόσεων των δανείων με πάγωμα του εκτοκισμού σε όλους τους οφειλέτες που βρίσκονται σε αδυναμία έως το τέλος του έτους.
  • να προστατεύσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε πραγματική και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και να δεσμευτεί ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει στο δρόμο.
  • να κατοχυρώσει το δικαίωμα των οφειλετών που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής  για δικαστική ρύθμιση των χρεών τους με προστασία της κύριας κατοικίας τους, μέσω ενός μόνιμου μηχανισμού πτώχευσης φυσικών προσώπων.

Τέλος, η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ  ΚΑΛΟΥΝ τους καταναλωτές:

- Να υπογράψουν για τη διάσωση της κύριας κατοικίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του AVAAZ: Σώστε την κύρια κατοικία

-Να προωθήσουν το ψήφισμα και μέσω της σελίδας μας στο FB: Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

-Να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας μας, από εδώ.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά