Το έργο μας στον τομέα της διαφήμισης

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Το έργο μας στον τομέα της διαφήμισης

Το έργο μας στον τομέα της διαφήμισης
Διαφήμιση
Θέσπιση ευνοϊκής νομοθεσίας

Συμβάλαμε καθοριστικά στη διαμόρφωση ευνοϊκής νομοθεσίας που εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας για τους καταναλωτές, μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας σε διαβουλεύσεις και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που οδήγησαν στην υιοθέτηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (Νόμος 2251/1994 όπως ισχύει σήμερα).

Κερδίσαμε 41 Συλλογικές Αγωγές για παράβαση της νομοθεσίας με παράνομες ή παραπλανητικές διαφημίσεις

Μετά από συνεχή έλεγχο και διαρκή παρακολούθηση της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας, στις περιπτώσεις που διαπιστώσαμε ότι παραβιάστηκε το νομοθετικό πλαίσιο χρειάστηκε να παρέμβουμε αρχικά εξωδικαστικά, σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προσφύγαμε δικαστικά, με την άσκηση συλλογικών αγωγών. Ειδικότερα, ασκήσαμε:

  • 31 συλλογικές αγωγές κατά εταιρειών εμπορίας παιχνιδιών και τηλεοπτικών σταθμών για την προβολή διαφημίσεων παιδικών παιχνιδιών σε απαγορευμένες ώρες προβολής και
  • 10 συλλογικές αγωγές για περιπτώσεις παραπλανητικής διαφήμισης κατά τραπεζών, εταιρείας τηλε/νιών, Κέντρων Αδυνατίσματος κτλ.
 
Εκπροσώπηση στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας

Συμμετέχουμε στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, την ανεξάρτητη αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει την εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας στη διαφήμιση και την προστασία των καταναλωτών από παραπλανητικές διαφημίσεις.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά