Ενημέρωση για τον Κορωνοϊό-Covid19

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Ενημέρωση για τον Κορωνοϊό-Covid19

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό-Covid19
Διαμονή
Μετακινήσεις
Υγεία
Χρηματοοικονομικά

Να ανασταλούν οι δόσεις των δανειακών υποχρεώσεων  των καταναλωτών με πάγωμα των τόκων μέχρι τη λήξη του συναγερμού.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εμφάνισης του Κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. προσαρμόζει τη λειτουργία της με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα δέχονται επισκέψεις από 17 Μαρτίου  μέχρι το τέλος Μαρτίου και έως νεοτέρας.

Δε θα σταματήσει όμως, η δραστηριότητά μας. Για κάθε σας υπόθεση, μπορείτε να βρείτε υποδείγματα καταγγελιών, να ενημερωθείτε για επίκαιρα θέματα καθώς και για τη δράση μας, κάνοντας μια περιήγηση στην ιστοσελίδα μας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει ήδη στείλει από 13 Μαρτίου, στα συναρμόδια  υπουργεία: Υγείας,  Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών, σχετική επιστολή που αφορά στην αποζημίωση των καταναλωτών λόγω ακύρωσης διαμονής,  ταξιδιού  μετά από πλήθος καταγγελιών που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα.

Επιπροσθέτως ζήτησε την αναστολή των πλειστηριασμών, την παράταση της προστασίας της κύριας κατοικίας καθώς και την αναστολή των δόσεων στις δανειακές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με πάγωμα τόκων.

Όσοι καταναλωτές λόγω των αντικειμενικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά και των ειδικών προληπτικών μέτρων που έχουν προβλεφθεί σε κρατικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αποφυγή διασποράς του νέου Κορωνοϊού Covid-19, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αναγκαστήκατε να ακυρώσετε:

  • εκπαιδευτικές ή μη εκδρομές, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας,
  • προγραμματισμένα επαγγελματικά ταξίδια ή ταξίδια αναψυχής οργανωμένα και μη,
  • διαμονή,
  • μετακινήσεις (ακτοπλοϊκές, οδικές (ΚΤΕΛ/ΤΡΕΝΑ) και αεροπορικές),
  • εκπαιδευτικές/αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις (ενδεικτικά αναφέρονται εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών κλπ)

μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία, συμπληρώνοντας το σχετικό υπόδειγμα (εδώ). Αποστείλετε το στην επιχείρηση με την οποία αιτήστε την ακύρωση και την επιστροφή του ποσού και κοινοποιήστε το σε εμάς και τους αρμόδιους φορείς. Προς ενημέρωσή σας το Υπουργείο Τουρισμού κωδικοποίησε τα ζητήματα που προέκυψαν στον τουρισμό σε σχέση με τον Κορωνοϊό και τις ακυρώσεις: 
Δείτε τις ερωτήσεις-απαντήσεις εδώ.

Ακόμα στα πλαίσια των δράσεων μας ζητάμε από την κυβέρνηση:

  • Να αναστείλει προσωρινά όλους τους πλειστηριασμούς και να παρατείνει την ισχύ του Ν.4605/2019  μέχρι τέλους του έτους.
  • Να αναστείλει την πληρωμή των δόσεων των δανείων  με πάγωμα του εκτοκισμού
  • Να προστατεύσει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε πραγματική και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και να δεσμευτεί ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει στο δρόμο.
  • Να μην διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και νερό σε κανένα νοικοκυριό.
  • Να απαγορεύσει στις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών (εισπρακτικές εταιρείες,  δικηγορικές, εταιρείες διαχείρισης κτλ.) να οχλούν τους καταναλωτές, την κρίσιμη αυτή περίοδο που βιώνει η χώρα μας αλλά και όλος ο πλανήτης.
  • Να μεριμνήσει για τη διευκόλυνση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ιδίως  στις συναλλαγές τους με εταιρείες προμήθειας κοινωνικών αγαθών, αλλά και στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες κτλ.

Μην ξεχνάτε ότι ακόμα μπορείτε να στηρίξετε τη δράση μας για την προστασία της κυρίας κατοικίας ψηφίζοντας μέσω της πλατφόρμας του AVAAZεδώ

Προς το παρόν μένουμε σπίτι για να είμαστε ασφαλείς, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τους συνανθρώπους μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας!

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά