Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το “Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή”

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το “Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή”

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το “Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή”
Νέα Δράση
Εκδηλώσεις

H Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής-Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα ‘Έτοιμοι για το Δίκαιο του Καταναλωτή’, στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, 16:00μ.μ.–19:00μ.μ. σε στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αλληλεπιδρούν με καταναλωτές. Επίσης, θα δοθεί στους συμμετέχοντες και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Eιδικότερα, το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κατανοήσουν και να συμμορφωθούν με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για το δίκαιο του καταναλωτή, μέσω διαδραστικών μεθόδων διδασκαλίας, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι γνώσεις των συμμετεχόντων, μαθαίνοντας πως να δίνονται ξεκάθαρες και κατανοητές πληροφορίες στους καταναλωτές και να μπορούν να διαχειρίζονται πιο εποικοδομητικά τις σχέσεις μαζί τους.

Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιέχει τις ακόλουθες ενότητες:

  • Ηλεκτρονικό και μη Ηλεκτρονικό Εμπόριο
  • Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και αθέμιτοι συμβατικοί όροι
  • Δικαίωμα Υπαναχώρησης
  • Προσυμβατική Ενημέρωση
  • Δικαιώματα των καταναλωτών κι εγγυήσεις σε περίπτωση μη συμμορφούμενων προϊόντων
  • Εναλλακτική επίλυση διαφορών, η οποία βοηθά τους καταναλωτές και τους εμπόρους να επιλύσουν εξωδικαστικά τις διαφορές τους

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι η κα Παναγιώτα Καλαποθαράκου,  Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., Πρόεδρος της ΠΟΜΕΚ "Η Παρέμβαση" και η Παρασκευή Τζέγκα, Δικηγόρος, Στέλεχος του Γραφείου Νομικής Προστασίας της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της κοινοπραξίας του ευρωπαϊκού προγράμματος “Consumer Law Ready(εδώ) (BEUC – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών, SME United - Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, EuroChambers - Ένωση Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας) με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο δωρεάν σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση μέχρι τις 10/09/2021 εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σε περίπτωση πολλών αιτήσεων, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά