Νέα ενεργειακή ετικέτα για τους λαμπτήρες από 1η Σεπτεμβρίου

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Νέα ενεργειακή ετικέτα για τους λαμπτήρες από 1η Σεπτεμβρίου

Νέα Δράση
Ενέργεια

Ο Σεπτέμβρης έφτασε και μαζί του έρχεται μια ακόμη αλλαγή ενεργειακής ετικέτας για  τους λαμπτήρες, που ακολουθούν τα βήματα άλλων ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως ήδη γνωρίζετε τα ψυγεία, τα πλυντήρια πιάτων, τα πλυντήρια ρούχων, τα πλυντήρια-στεγνωτήρια και τηλεοράσεις ήδη έχουν την νέα ενεργειακή ετικέτα από την 1η Μαρτίου του 2021.

Και ξέρετε, ότι με την αναθεωρημένη ετικέτα οι καταναλωτές, θα μπορούν να λάβουν σαφέστερες και πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο ενεργειακά αποδοτικοί είναι οι λαμπτήρες.

Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές της;

Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι οι κατηγορίες Α+, Α++ κλπ της ενεργειακής κλίμακας, δεν θα υπάρχουν πλέον στην ετικέτα και θα επανέλθει η κλίμακα στην απλή μορφή της από «A-G». Επιπλέον, στο κάτω μέρος της ετικέτας θα υπάρχει και ο κωδικός QR, όπου οι καταναλωτές σαρώνοντας τον με το κινητό τους τηλέφωνο, θα μπορούν να δουν επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες για το προϊόν, μέσω της ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων (EPREL).

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν είτε το ενημερωτικό φυλλάδιο, είτε να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ εδώ σχετικά με το πρόγραμμα BELT.

 Το έργο BELT χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης «Ορίζοντας 2020», στο πλαίσιο του υπ’ αρ. 847043 συμφωνητικού.

Η αποκλειστική ευθύνη για αυτό  το περιεχόμενο βαρύνει μόνο τους συγγραφείς. Δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε το EASME, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευθύνονται για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά