Αντιμετωπίζοντας το Greenwashing. Προκλήσεις και λύσεις!

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Αντιμετωπίζοντας το Greenwashing. Προκλήσεις και λύσεις!

Αντιμετωπίζοντας το Greenwashing. Προκλήσεις και λύσεις!
Νέα Δράση
Περιβάλλον
Προϊόντα/Υπηρεσίες

Τον Ιούνιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησε τη θέση του σχετικά με την «Οδηγία των Πράσινων Αξιώσεων», η οποία έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει το πράσινο ξέπλυμα (greenwashing) και να βοηθήσει τους καταναλωτές να λάβουν καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις όταν αγοράζουν ένα προϊόν ή χρησιμοποιούν μια υπηρεσία.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος VΕΤting Green παραγωγοί υποδημάτων, πάροχοι επαγγελματικής κατάρτισης και εκπρόσωποι καταναλωτών από το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία συναντήθηκαν στο Πόρτο της Πορτογαλίας  στις 5 και 6 Ιουνίου 2024 όπου συζήτησαν για τον αντίκτυπο και τη σημασία της καταπολέμησης των παραπλανητικών πράσινων ισχυρισμών.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα κύρια θέματα που χαρακτηρίστηκαν ως πιο σημαντικά για τις εταιρείες μετά τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία έδειξαν ότι 45 από τις 63 εταιρείες που απάντησαν, θεωρούσαν ότι το «πράσινο ξέπλυμα» είναι σημαντικό θέμα.

Οι εταίροι του έργου απευθύνονται ακόμα στις εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας και υποδηματοποιίας να συμμετάσχουν στην έρευνα, καθώς παραμένει η φόρμα ανοιχτή. Η έρευνα θα αξιολογήσει την ευαισθητοποίηση των εταιρειών σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τη νομοθεσία για την αειφορία, ώστε να αναπτυχθεί το απαραίτητο υλικό και τα εργαλεία. Βρείτε την έρευνα εδώ.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά