Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος

Ινστιτούτα αδυνατίσματος
Ινστιτούτα Αδυνατίσματος/Γυμναστήρια

Η  ΕΚΠΟΙΖΩ  έχει προβεί  σε δεκάδες επιτυχείς παρεμβάσεις  υπέρ των μελών της για τις παράνομες ενέργειες των ινστιτούτων αδυνατίσματος, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι καταγγελίες από τους καταναλωτές για παραπλανητικές τακτικές, αλλά και χρεώσεις εκατοντάδων  ευρώ.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις παράνομες πρακτικές των ινστιτούτων αδυνατίσματος καθώς συχνά παραβιάζουν την Υπουργική Απόφαση Ζ1-1262/2007,  η οποία ορίζει τις προϋποθέσεις παροχής των υπηρεσιών αυτών.

Γι'αυτό ενημερώνουμε τους καταναλωτές για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τα δικαιώματά τους στις υπηρεσίες που λαμβάνουν από τα ινστιτούτα αδυνατίσματος, καθώς και για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων αυτών.

Τα ινστιτούτα αδυνατίσματος οφείλουν:

  1. Nα δίδουν αντίγραφο της σύμβασης που υπογράφουν με τον καταναλωτή. Στη σύμβαση πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία  της επιχείρησης.
  2. Να δίδουν ξεχωριστό  έντυπο υπαναχώρησης.
  3. Να μην λαμβάνουν προκαταβολή,  η οποία υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση.
  4. Να επιστρέφουν τα χρήματα του προγράμματος σε περίπτωση υπαναχώρησης το αργότερο μέσα σε 30 μέρες. Ολόκληρο το ποσό, εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επίσκεψη και σε περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες επισκέψεις το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων και μείον 2,5% επί αυτών.

Ο καταναλωτής δικαιούται:

Να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, αναιτιολόγητα, εφόσον το επιθυμεί, με γραπτή δήλωσή του.

Να του επιστραφούν τα χρήματά που έχει προκαταβάλει για το πρόγραμμα για τις υπηρεσίες που δεν έλαβε αφού αφαιρεθεί ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 2,5% επί της αξίας των ανεκτέλεστων υπηρεσιών. Εάν δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επίσκεψη, ολόκληρο το ποσό.

Καλούμε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από εντυπωσιακές διαφημίσεις και «προσφορές», να προσέχουν τι υπογράφουν, να ζητούν και να λαμβάνουν αντίγραφο για οτιδήποτε υπογράφουν.

Σε  περίπτωση που αντιμετωπίσουν  οποιοδήποτε πρόβλημα  να επικοινωνούν μαζί μας,  προκειμένου να ενημερωθούν, να καταγγέλλουν συμπληρώνοντας τα υποδείγματα αλλά και να ζητούν την παρέμβασή μας για να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά