Συλλογική αγωγή ενάντια καταχρηστικών όρων σε συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Συλλογική αγωγή ενάντια καταχρηστικών όρων σε συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας

Συλλογική αγωγή ενάντια καταχρηστικών όρων σε συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας
Συλλογικές/Ομαδικές Αγωγές

Με την υπ’ αριθ. 296/2001 απόφαση του Δ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου που εκδίκασε σε τρίτο βαθμό τη συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της εταιρίας STET HELLAS το Δικαστήριο έκρινε καταχρηστικούς τους γενικούς όρους που στερούν τη δυνατότητα από το συνδρομητή να καταγγείλει τη σύμβαση κινητής τηλεφωνία, όποτε το επιθυμεί, χωρίς δυσμενείς γι’ αυτόν συνέπειες, καθώς και τους γενικούς όρους που επιτρέπουν τη μονομερή αναπροσαρμογή του τιμοκαταλόγου και την επιβολή πρόσθετης εγγύησης. 

Το Δικαστήριο έκρινε αναλυτικότερα ως καταχρηστικούς:

  • Τον γενικό όρο που προβλέπει το δικαίωμα της εταιρίας για αναπροσαρμογή του τιμοκαταλόγου. Ο όρος αυτός κρίθηκε καταχρηστικός γιατί δεν προβλέπονται στη σύμβαση κριτήρια με βάση τα οποία θα προσδιορίζεται και θα ελέγχεται ενδεχόμενη αύξηση του τιμοκαταλόγου.
  • Τους όρους που περιορίζουν το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης για τον συνδρομητή, προβλέποντας ελάχιστη διάρκεια για τη σύμβαση ή σε περίπτωση πρόωρης καταγγελίας την υποχρέωση καταβολής των υπολειπομένων παγίων ή την καθυστέρηση επέλευσης των αποτελεσμάτων της καταγγελίας.
  • Τον γενικό όρο που ορίζει ότι κατά τη διάρκεια της σύμβασης η εταιρία δικαιούται να επιβάλει περαιτέρω εγγύηση. Ο όρος αυτός κρίθηκε καταχρηστικός γιατί, χωρίς να αναφέρονται οι σπουδαίοι λόγοι και εύλογα κριτήρια με βάση τα οποία να προσδιορίζεται τυχόν περαιτέρω εγγύηση, ενέχει τον κίνδυνο αυθαιρεσίας και επιβολής υπέρμετρων εγγυήσεων.
Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά