Τα αδέσποτα δεν είναι παιχνίδι που αγοράζεται

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Τα αδέσποτα δεν είναι παιχνίδι που αγοράζεται

Τα αδέσποτα δεν είναι παιχνίδι που αγοράζεται
Διαφήμιση

Άλλη μια επιτυχία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Μετά από καταγγελίες καταναλωτών στην ΕΚΠΟΙΖΩ για την ονομασία, την παρουσίαση και τη διαφήμιση του προϊόντος (παιχνιδιού) «Σώσε τα Αδεσποτάκια», η ΕΚΠΟΙΖΩ προέβη στην απαιτούμενη έρευνα και υπέβαλε αίτηση ελέγχου στο «Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας» (ΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, οι φράσεις όπως: “Σώσε τα αδεσποτάκια”, “Εσύ θα σώσεις ένα αδεσποτάκι σήμερα;” “Υιοθέτησε τα όλα (τα αδεσποτάκια)”, σε συνδυασμό με το κοινό στο οποίο απευθυνόταν (παιδιά προσχολικής ηλικίας) καθιστά τη διαφημιστική καμπάνια παραπλανητική και αναληθή. Η κοινωνική αντίληψη και πρακτική πως τα αδέσποτα δεν αγοράζονται αλλά υιοθετούνται, έρχεται σε σύγκρουση με τους ισχυρισμούς που προωθεί η εταιρία του εν λόγω παιχνιδιού. Όλοι οι αγώνες που κάνουν οι φιλοζωικές με σκοπό τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των ανθρώπων περί φροντίδας και υιοθεσίας των αδέσποτων θίγονται.

Το ΣΕΕ εξέτασε την εν λόγω διαφήμιση και κατέληξε ομόφωνα ότι οι αναφορές στα αδέσποτα/αδεσποτάκια και στην υιοθεσία τους προσκρούουν στις διατάξεις του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης-Επικοινωνίας. Κάλεσε την εταιρεία να συμμορφωθεί και να τροποποιήσει ανάλογα τη διαφήμιση μέσα σε πέντε (5) ημέρες σε οποιοδήποτε μέσο και υλικό επικοινωνίας προβάλλεται, όπως επίσης εντός δύο (2) μηνών να αλλάξει την ονομασία και τη συσκευασία του προϊόντος.

Μπορείτε να βρείτε την απόφαση στην ιστοσελίδα του ΣΕΕ εδώ.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά